• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Український уряд прогнозує зростання ВВП на 4,6% у 2024 році
    Опубликовано: 2024-05-03 18:28:56

    Попри російську агресію, яка триває вже третій рік, українська економіка у 2024 році продовжить відновлюватися після масштабного падіння і, ймовірно, зросте приблизно на 4,6%.

    Про це повідомила перший віце-прем'єр-міністр, міністр економіки Юлія Свириденко на форумі Kyiv Investment Day, пише "Укрінформ".

    "Очікуємо, що цього року економіка продовжить відновлення – принаймні на 4,5-4,6%. Звичайно, показники можуть бути гіршими через ракетні обстріли, в першу чергу української енергетичної інфраструктури, але наш базовий прогноз поки що на рівні 4,6%", - розповіла Свириденко.

    За її словами, після масштабного падіння майже на 30% у 2022 році торік економіка України вже демонструвала зростання на рівні щонайменше 5,3%.

    Драйверами зростання стануть розвиток вітчизняного військово-промислового комплексу та експортної діяльності. У Мінекономіки підрахували, що локалізація половини бюджету на закупівлю озброєнь забезпечить додатковий приріст ВВП щонайменше на 3,6%.

    Ще одним важливим фактором є розширення морського експортного коридору не лише на аграрну, а й на іншу продукцію, включно з металургійною та товарами з високою доданою вартістю. Також пріоритетом є розбудова нових енергетичних потужностей та децентралізованої високоманеврової генерації в Україні.

    "Для нас це критично важливо. Як, звичайно ж, і розширення енергетичних можливостей України, розбудова нових енергетичних потужностей. Нам потрібно будувати і розвивати децентралізовану високоманеврену генерацію", - наголосила Свириденко.

    Свириденко наголосила, що відновлення економіки попри війну - важливий аргумент для інвестування в Україну саме зараз. Адже така ситуація є рідкісною у світовій практиці.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    17 май, 18:14

    13 май, 18:58

    13 май, 15:53

    12 май, 18:09

    10 май, 18:11

    10 май, 15:43

    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.