• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Готельна нерухомість під час війни: значні втрати і активне будівництво
    Опубликовано: 2024-05-02 18:19:50

    Темпи будівництва нових готелів в Україні сьогодні вищі, ніж у довоєнні роки, проте ця активність спостерігається лише у кількох регіонах.

    Готельний ринок України під час війни пережив таку ж гаму почуттів та ризиків, як і житлова чи комерційна нерухомість. Попри значні втрати, сьогодні ринок стабілізувався, відбулася переорієнтація на внутрішнього туриста, змінилася концепція розвитку регіонів.

    Станом на квітень 2024-го ситуація у готельному господарстві кардинально відрізняється в різних областях - "від катастрофічної до досить непоганої", зазначив в коментарі Delo.ua віце-президент Української Асоціації готелів та курортів UHRA Олексій Волошин.

    "Загалом по країні в час війни спостерігається значне падіння. Фактично туризм працює в 3-4 регіонах. Нot spot безумовно є Буковель зі зрозумілих причин. Активними є загалом захід України, подекуди південь, Київська область. Якщо брати по областях точково, є приклади досить успішних проєктів готельної нерухомості", - наголосив представник асоціації.

    Темпи будівництва попри війну показують кращі результати, ніж в часи підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012. 

    Без сумніву в умовах воєнного стану обставини роботи готельного бізнесу зазнали значних змін, зазначає керівник напрямку консультаційних послуг у сфері нерухомості компанії EY в Україні Ростислав Хома.

    "Один із найбільш вагомих факторів – безпекова ситуація, яка разом із закриттям повітряного простору в країні, призвела до суттєвого зниження попиту на засоби розміщення з боку іноземних гостей і відповідно до падіння операційних показників в готелях", - наголосив експерт.

    Окрім того, серед основних проблем та складнощів в роботі, гравці ринку виділяють можливі перебої з електропостачанням, які призводять до зростання операційних витрат функціонуючих об’єктів та збільшення вартості і тривалості будівництва нових проєктів.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    13 май, 18:58

    13 май, 15:53

    12 май, 18:09

    10 май, 18:11

    10 май, 15:43

    09 май, 11:02

    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.