• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС можливий вже у червні - посол
    Опубликовано: 2024-05-04 12:05:51

    Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, досить оптимістично налаштована щодо початку переговорів про вступ України та Молдови до ЄС і вважає, що вони можуть розпочатися вже наприкінці червня цього року.

    Про це вона сказала в інтерв'ю Українському Радіо.

    За її словами, необхідність одностайності серед країн-членів ЄС є ключовим фактором, який впливає на процес розширення, але вона підкреслює, що Україна "знаходиться на правильному шляху".

    "… я дуже сподіваюся, що наприкінці червня ми розпочнемо переговори з Україною та Молдовою. Політичний сигнал було надіслано ще в грудні минулого року. Україна знаходиться на правильному шляху, вона готова до переговорів", — сказала Матернова.

    Вона додає, що попри таку позитивну оцінку, в Україні все одно залишилися реформ, які потрібно продовжувати, але можна буде зробити і протягом переговорів про вступ.

    Однак, важливим фактором є те, що з 1 липня 2024 року до кінця року головування в Раді Європейського Союзу перейде до Угорщини, позиція якої щодо України та її вступу до ЄС викликає багато запитань є не однозначною.

    У відповідь на це, посол зазначила, що хоча є побоювання щодо можливих спроб Орбана вплинути на процес, ЄС має механізми, що можуть запобігти негативному впливу.

    "Природа нашої номенклатури європейських органів дуже складна", – зазначила Матернова, вказуючи на розрізнення між Радою Європи, що базується в Страсбурзі, та Радою Європейського Союзу, в якій головуватиме Угорщина.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    17 май, 18:14

    13 май, 18:58

    13 май, 15:53

    12 май, 18:09

    10 май, 18:11

    10 май, 15:43

    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.