• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Американський бізнес зацікавлений інвестувати в українську оборонку: названо пріоритетні напрямки
    Опубликовано: 2024-04-19 10:40:43

    Іноземні інвестори зацікавлені у партнерстві з українським оборонно-промисловим комплексом і готові розглядати різні формати взаємодії. Серед пріоритетних напрямків: наземні, морські та повітряні безпілотники, РЕБ, софт і штучний інтелект, боєприпаси.

    Про це йшлося під час зустрічі представників Мінстратегпрому та "Укроборонпрому" з членами керівної команди американської інвестиційної компанії MITS Capital.

    Повідомляється, що українські зброярі розповіли про поточний стан вітчизняного оборонно-промислового комплексу, а також окреслили перспективні напрямки, до розвитку яких запрошують долучатися іноземних партнерів та інвесторів.

    "Виробництво на наших підприємствах стало зростає. Ми виготовляємо дедалі технологічніші види озброєнь і військової техніки. Проте ми спроможні на більше для досягнення Перемоги та створення в Україні Арсеналу вільного світу", - зауважив генеральний директор АТ "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін.

    Своєю чергою заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр підкреслила, що наразі Україна б’ється з Росією одразу на двох напрямках: безпосередньо на передовій та на фронті передових військових технологій.

    "Тому нам необхідно не лише масштабувати виробництво, але й впроваджувати сучасні технологічні рішення. Все це потребує інвестицій, які ми прагнемо залучити як до приватного, так і до державного сектору нашої оборонки", – наголосила Гвоздяр.

    Представники компанії MITS Capital зазначили, що готові швидко залучати до українського оборонно-промислового комплексу іноземний капітал. Серед пріоритетних напрямків: наземні, морські та повітряні безпілотники, РЕБ, софт і штучний інтелект, боєприпаси тощо.

    "Наша компанія у партнерстві з American University Kyiv уже запустила акселератор для оборонних стартапів. Наразі ми працюємо над створенням фонду для інвестування в інноваційні програми та проєкти українського ОПК", – розповів генеральний партнер і член керівної команди MITS Capital Перрі Бойл.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.