• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Бізнес на прифронтових територіях звільнять від місцевих податків
    Опубликовано: 2024-04-15 18:46:03

    Тепер місцева влада зможе звільняти бізнес від податку на землю, податку на нерухоме майно і єдиного податку. А уряд компенсуватиме місцевим бюджетам недоотримані кошти із державного бюджету.

    Про це повідомило Мінреінтеграції України.

    Там зазначають, що уряд ухвалив зміни до Порядку, що визначає механізм надання додаткових дотацій місцевим бюджетам.

    "Через постійні обстріли на прифронтових територіях часто пошкоджується майно підприємств, які є платниками місцевих податків", - пояснюють у міністерстві.

    Йдеться про території, на яких ведуться (велися) бойові дії, згідно з Переліком, затвердженим наказом Мінреінтеграції. Таке рішення необхідне, зокрема, для бізнесу Харківщини – території, яка зазнає значної шкоди через обстріли РФ.

    У Мінфіні додають, що загалом на 2024 рік для таких громад передбачено додаткові дотації на суму 33,4 млрд грн, з яких 19,3 млрд грн уже розподілено.

    Решта 14,1 млрд грн тепер доступна для компенсації зменшення доходів від основних місцевих податків, включаючи податок на нерухомість, плату за землю та єдиний податок.

    "Передбачено, що додаткову дотацію на другому етапі буде розподілено щокварталу: для місцевих бюджетів (крім бюджету м. Києва) з урахуванням фактичних надходжень до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб; для місцевих бюджетів (крім бюджету м. Києва) у разі включення відповідних територій до розділу I (за умови невизначення дати припинення можливості бойових дій та дати завершення бойових дій) переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, затвердженого Мінреінтеграції, з урахуванням фактичних надходжень до місцевих бюджетів плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та єдиного податку", - йдеться в повідомленні постійного представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.