• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Нідерланди виділили ще мільярд євро на військову допомогу Україні й €400 млн на відновлення
    Опубликовано: 2024-04-15 10:13:43

    Уряд Нідерландів виділяє ще 400 мільйонів євро на підтримку України, на додаток до понад двох мільярдів євро, які вже були заплановані на 2024 рік. Крім того, стало відомо про виділення ще одного мільярда євро.

    Про це повідомляє видання RTL News.

    Видання пише, що наступного року Україна також може розраховувати на фінансову підтримку Нідерландів. У весняному меморандумі уряд, що збирається йти у відставку, вже запланував на ці цілі 1,5 мільярда євро. Гроші переважно призначені для військової підтримки, а також реабілітації військових та відбудову.

    Крім того, уряд збільшить розмір відсотку ВВП для внеску на оборону, аби відповідати стандартам НАТО. Він гарантує, що витрати Нідерландів на оборону перевищать показник у 2% ВВП до 2026 року. У 2024 році вони становитимуть 2,15% ВВП, у 2025 році – 2,05% ВВП, у 2026 році – 2,22% ВВП. Згодом цей показник знизиться до 1,9% ВВП.

    Новий кабінет міністрів стежитиме за тим, щоб узгоджений стандарт НАТО виконувався.

    Пізніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що Нідерланди виділили ще мільярд євро на військову допомогу Україні й €400 млн на відновлення.

    "Щойно у телефонній розмові прем’єр-міністр Марк Рютте повідомив, що Нідерланди виділили ще мільярд євро на військову допомогу Україні й €400 млн на відновлення. Це додатково до зобов’язань у межах нашої двосторонньої безпекової угоди", - йдеться в його повідомленні.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.