• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна зможе заробити більше грошей на зберіганні європейського газу
    Опубликовано: 2024-04-09 18:13:50

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) підвищила привабливість українських газосховищ для замовників.

    Про це повідомила пресслужба НКРЕКП.

    Зазначається, що регулятором прийнято рішення, яким забезпечується підвищення привабливості зберігання природного газу в українських газосховищах як для внутрішньодержавних замовників, так і для європейських партнерів (постанова НКРЕКП від 03 квітня 2024 року № 631).

    "Вказані зміни спрямовані на те, щоб удосконалити умови надання послуг зберігання (закачування, відбору) природного газу шляхом створення нових продуктів зберігання (закачування, відбору) із різними часовими рамками та умовами використання, що сприятиме більшому заповненню потужностей українських газосховищ", - зауважують в НКРЕКП.

    У регуляторі підкреслили, що прийняття даної постанови – вимога часу та є особливо актуальною для європейських замовників в умовах необхідності диверсифікації джерел надходження природного газу.

    "Вказані зміни дозволять збільшити дохід від експлуатації сховищ для України при незмінних тарифах. Це вигідно і для європейських споживачів, адже тарифи на зберігання та обслуговування в українських сховищах є нижчими, ніж у країнах-членах ЄС", - наголошують в  НКРЕКП.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.