• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В медзакладах України з'явилася нова функція
    Опубликовано: 2024-04-05 11:49:01

    У п’ятьох медичних закладах України запрацював пілотний проект "Представник пацієнта", який впроваджується НСЗУ та Рухом Чесно за підтримки МОЗ і Світового банку. Його мета підвищити обізнаність людей у сфері охорони здоров'я.

    Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на коментар заступника начальника відділу роботи зі скаргами пацієнтів Національної служби здоров'я України Тараса Стеценка.

    Представники пацієнтів надаватимуть підтримку хворим у п'яти медичних установах, включаючи пологовий будинок №6 у Києві, Київську обласну лікарню, Національний інститут раку, Львівський обласний перинатальний центр та Територіальне медичне об'єднання №1 у Львові.

    Вони допомагатимуть пацієнтам з отриманням інформації або подачею скарг, зверненні до директора чи лікуючого лікаря для вирішення конфліктних ситуацій та виступатимуть як посередники між пацієнтами та медичними закладами, допомагаючи в оформленні скарг, зверненні до директора чи лікуючого лікаря для вирішення конфліктних ситуацій.

    "У кожному закладі працюють два представники пацієнта – це люди, які пройшли спеціальне навчання і які допомагають пацієнтам орієнтуватися у сфері охорони здоров'я в Україні. Вони можуть надати інформацію, які послуги безплатні та на що має право пацієнт, за що він має чи не має сплачувати кошти", – зазначив Тарас Стеценко.

    За його словами, вони також допомагають із побутовими питаннями.

    "Наприклад, у ТМО більше восьми будівель, і пацієнту, який вперше потрапляє туди, дуже важко зорієнтуватися. Навіть показати, де знаходиться вбиральня або пояснити, як записатися на прийом – ці питання також допомагають вирішувати представники пацієнтів. Це по суті помічники пацієнта у будь-якому питанні", – розповів фахівець.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.