• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Інфляція в єврозоні несподівано сповільнилася, підкріпивши очікування на зниження ставок ЄЦБ
    Опубликовано: 2024-04-04 19:20:41

    Інфляція в зоні євро несподівано сповільнилася в березні, зміцнивши очікування на те, що Європейський центральний банк почне знижувати вартість запозичень, яка зараз перебуває на рекордних максимумах. Про це пише Reuters.

    Споживчі ціни в 20 країнах валютного блоку за березень зросли на 2,4% у річному вираженні, згідно з попередніми даними статистичного агентства Eurostat.

    Аналітики очікували, що показник залишиться на колишньому рівні 2,6%, але уповільнення цін на харчі, енергоносії та промислові товари штовхнуло загальний індекс униз. Базова інфляція — показник, який ЄЦБ використовує як барометр стійкості цінового тиску — тим часом сповільнилася до 2,9% з 3,1%, нижче за прогноз у 3,0%, свідчать дані Eurostat.

    Однак інфляція в секторі послуг вже кілька місяців тримається на рівні 4,0%, вказуючи на тиск порівняно різкого зростання зарплат, що зберігається, на ціни в цьому сегменті.

    Грошові ринки практично не очікують зниження ставки на запланованому на 11 квітня засіданні ЄЦБ і повністю закладають у позиції можливість такого кроку в червні, за яким, як очікується, підуть цього року ще два чи три зниження ставки.

    Тим часом рівень безробіття в єврозоні в лютому залишився на рекордно низькому рівні в 6,5%, згідно з іншим звітом Eurostat, що свідчить про вкрай стислий ринок праці.

    Інф. minfin.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.