• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Рада підвищила поріг вартості товарів, що пересилаються з України за кордон, зі €150 до €1000
    Опубликовано: 2024-03-22 15:56:27

    Верховна Рада України підняла до €1000 поріг вартості товарів, які пересилаються ФОП та підприємствами за межі України в міжнародних поштових або експрес-відправленнях, без письмового декларування.

    Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

    Він зазначив, що Рада прийняла у другому читанні законопроєкт №9456 про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану і повідомив, що цим законом також вирішено питання підняття порогу вартості товарів, які пересилаються ФОП та підприємствами за межі України в міжнародних поштових або експрес-відправленнях.

    Згідно з цими змінами, без письмової митної декларації можна буде відправляти товари, сумарна митна вартість яких не перевищує €1000.

    "Статтю 236 Митного кодексу доповнити частиною дванадцятою такого змісту:

    12. Також допускається, у порядку, передбаченому цією статтею, поміщення у митний режим експорту товарів, сумарна митна вартість яких не перевищує еквівалент 1000 євро, що переміщуються (пересилаються) підприємствами за межі митної території України у міжнародних поштових або експрес-відправленнях, шляхом подання оператором поштового зв’язку або експрес-перевізником додаткового реєстру міжнародних поштових або експрес-відправлень у разі, якщо на товари не встановлено вивізне мито, і на товари не встановлено обмеження щодо їх вивезення за межі митної території України відповідно до статті 197 цього Кодексу", - йдеться у порівняльній таблиці до законопроєкту.

    Гетманцев висловив сподівання, що зазначене зменшить витрати бізнесу та прискорить логістику.

    Зазначимо, що до внесених змін обов’язок для подання письмової митної декларації бізнесом існував для товарів вартістю понад €150.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.