• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Оператор ГТС отримав від Японії генератори та захисні габіони
    Опубликовано: 2024-03-21 15:08:15

    За сприяння Міністерства енергетики України Оператор газотранспортної системи України (ГТС) отримав чергову партію допомоги від Японії. Вона включає генератори, надані Sumitomo Corporation та Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA), а також захисні габіони.

    Про це повідомило Міненергетики України.

    Зазначається, що генератори потужністю від 6,5 кВт до 160 кВт буде передано на об’єкти ОГТСУ для забезпечення резервного електроживлення за потреби. А 1800 габіонів встановлено на об’єктах ОГТСУ у різних областях України.

    "Допомога уряду Японії та всього японського народу енергетичному сектору є постійною та системною, що надзвичайно важливо для відновлення нашої енергетичної інфраструктури. Також Японія є нашим партнером у реалізації Формули миру президента Володимира Зеленського, важливими складовими якої є пункти щодо енергетичної безпеки, а також радіаційної та ядерної. Щиро вдячні за стійку позицію та підтримку", — зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

    За словами генерального директора ОГТСУ Дмитра Липпи, допомога від Японії сприятиме стабільній роботі об’єктів компанії по всій Україні та посилить їх захист.

    Нагадаємо, про передачу захисного обладнання оголосили у лютому 2024 року під час візиту на один з об’єктів "Оператора ГТС" посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда та заступник головного представника українського офісу Японського агентства міжнародного співтовариства (JICA) Сатоші Сугімото. Посол Мацуда зазначив, що ці габіони довели свої високі противибухові якості та використовуються японськими Силами Самооборони.

    А у січні Міненергетики повідомляло, що Японія передасть Україні 7 високовольтних автотрансформаторів і 5 газових турбін, щоб забезпечити енергією в тому числі райони, в яких РФ прицільними ударами пошкодила енергетичну інфраструктуру.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.