• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна починає переговори з США та ЄС щодо відновлення авіаперевезень: що відомо
    Опубликовано: 2024-03-12 18:47:33

    Україна офіційно починає переговори з регуляторами США та ЄС щодо відновлення пасажирських авіаперевезень, але перспектива та терміни відновлення авіасполучення поки невідомі.

    Про це повідомив віцепрем'єр з відновлення - міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв’ю РБК-Україна.

    "Неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів – європейського та американського – так це працює. Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах воєнного стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми", - зауважив  Кубраков.

    За його словами, наразі зарано говорити про точні терміни, але Україна представлятиме своє бачення регуляторам і вступатиме з ними в офіційні перемовини. Також Україна вивчає досвід Ізраїлю, де попри військові дії здійснюються авіаперельоти.

    "Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль - це найуспішніший приклад. Ми багато часу консультуємося з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю", - зауважив міністр.

    Кубраков підкреслив, що на рівні планів є різні сценарії щодо кількості аеропортів, які можуть бути відкриті в Україні. Проте Україні важливо почути перший офіційний зворотний зв'язок від регуляторів.

    Як повідомив міністр, вже є європейські авіакомпанії, які цікавляться і хочуть бути першими при відновленні роботи українського авіаринку, але відмовився їх називати. Він додав, що перемовини також тривають з трьома українськими компаніями.

    "Вони теж підтверджують, звичайно, що вони хочуть літати тут, це їхні базові аеропорти, їхня базова країна", - зазначив Кубраков.

    Щодо створення власного національного авіаційного оператора український міністр наголосив, що під час війни це точно не є пріоритетом, але згодом до цього питання потрібно буде повернутися.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.