• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Як буде змінюватися айті-галузь у 2024 році - оцінки експертів
    Опубликовано: 2024-02-18 11:06:20

    Цьогоріч регіональний розподіл в ІТ-спільноті залежатиме від міграції фахівців, ситуації на фронті, інтенсивності обстрілів регіонів, каже керівниця команди досліджень Львівського ІТ Кластера Ярина Возняк. Також на ці процеси впливатимуть питання мобілізації та бронювання тощо. Більше про те, як змінюється айті-галузь в умовах війни, Delo.ua розповідає читайте у статті "IT мапа України. Як айті-фахівці мігрують, працюють та сплачують податки в різних регіонах країни".

    "Результати IT Research Ukraine свідчать про відтік спеціалістів від областей заходу та притік у Київську та Харківську області. Крім того, кожен п’ятий з тих, хто переїздив поверталися з-за кордону. Ймовірно, ця тенденція збережеться, якщо безпекова ситуація не буде радикально змінюватися", - вважає експертка.

    Також Возняк зазначає, що судячи із міграційних настроїв, найближчим часом 3,5% від усіх айтівців, що перебувають в Україні, планують або мають наміри повернутись в рідні міста, і ще 5,9% - планують переїзд в іншу локацію в Україні, що не пов’язана з поточним місцем перебування.

    Своєю чергою, в ITU кажуть, що для розвитку айті-галузі потрібно вирішити питання бронювання, оскільки цифра у 1% заброньованих від всієї ІТ-індустрії критично мала, – це близька 3500 осіб з понад 360 тис. ІТ-фахівців.

    "Складність із бронюванням ключових ІТ-фахівців, яку ми маємо, негативно впливає на стан експорту та збереження темпів зростання галузі. Можливість короткострокових відряджень ключових працівників ІТ-компаній необхідна, щоб зберегти контракти та отримати нових клієнтів", - кажуть в асоціації.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.